Η Ιστορία μας

Στις αρχές του 1990 αποφασίστηκε από τους υπευθύνους της Ελευθέρας Αποστολική Εκκλησίας Πεντηκοστής να ανοίξει μία εκκλησία στην πόλη του Αιγάλεω. Έτσι με την βοήθεια του Θεού βρέθηκε μία αίθουσα 220 τ.μ επι της οδού Κηφισού 70 στον 1ο όροφο.

Ως υπεύθυνος της εκκλησίας αποφασίστηκε να είναι ο αδερφός Νικόλαος Τζίκας, πρεσβύτερος τότε της εκκλησίας του Πειραιά. Η εκκλησία του Αιγάλεω ξεκίνησε με 27 μέλη που προέρχονταν από την εκκλησία της Αθήνας, του Πειραιά, του Περιστερίου και της Νίκαιας. Οι συναθροίσεις ήταν κάθε Δευτέρα, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή βράδυ 7-9. Σύντομα όμως καταλάβαμε ότι έπρεπε να ξεκινήσουμε συναθροίσεις και την Κυριακή το πρωί ώστε η εκκλησία να είναι συγκροτημένη σε ένα σώμα. Τα εγκαίνια της εκκλησίας έγιναν τον Απρίλιο του 1990. Με πολύ ζήλο όλοι οι αδερφοί εργάζονταν μέσα και έξω από την εκκλησία. Οι άνδρες έβγαιναν έξω για να ευαγγελίσουν και να μιλήσουν στις πλατείες με μεγάφωνα τον λόγο του Κυρίου μας. Δεν άργησε ο Θεός να φανερώσει την ευλογία του και σε αυτό το φύτευμα προσθέτοντας συνέχεια καινούργιες ψυχές. Έτσι μέσα σε λίγους μήνες η εκκλησία είχε σχεδόν γεμίσει. Ήταν τότε που με οδηγία Πνεύματος μείναμε σε μία συνεχή τριήμερη νηστεία και αμέσως μετά σε μία ολονύχτια προσευχή. Στις 6 π.μ ο Κύριος βάπτισε έναν αδερφό με το Πνεύμα το Άγιο και μας έδωσε νέες δυνάμεις για να συνεχίσουμε. Έτσι μέσα σε μία εβδομάδα είχαν βαπτιστεί 18 ψυχές με το Πνεύμα το Άγιο. Η εκκλησία πλέον εργάζεται πιο δυνατά παίρνοντας πολλές ευλογίες και γίνεται μέτοχος ευεργετημάτων του Θεού.(θεραπείες, λύσεις αιτημάτων, απόκτηση τέκνων κτλ).

Το Αιγάλεω το μεταχειρίστηκε ο Κύριος ώστε να ανοιχθούν άλλες δύο εκκλησίες. Πρώτα η εκκλησία της Γαστούνης και αμέσως μετά η εκκλησία της Ελευσίνας. Σύντομα χρειαστήκαμε μια μεγαλύτερη αίθουσα και ο Κύριος μας χάρισε ένα κτήριο που βρίσκεται στην Ιερά Οδό 187 με δύο ορόφους και ταράτσα για τα καλοκαίρια. Η εκκλησία καθώς είχε φανερώσει ο Θεός πέρασε από πολλές δοκιμασίες και μεγάλα κύματα αλλά με τη χάρη του Κυρίου μας αγωνίζεται πότε μέσα από πτώσεις και δοκιμασίες και πότε μέσα από νίκες και θριάμβους που της χαρίζει ο Θεός. Ο σκοπός μας είναι με τη δύναμη και τη βοήθεια του Κυρίου μας να τελειώσουμε και εμείς όπως και κάθε άλλη αναγεννημένη εκκλησία του Ιησού Χριστού το έργο που μας ανέθεσε ο Κύριος μας και να βρεθούμε εκείνη την ημέρα στην αγκαλιά του. Μετά από 16 χρόνια το Πνεύμα το Άγιο προσπαθεί να μας μάθει ότι δεν πρέπει να φανερώνουμε τους εαυτούς μας αλλά με όλη τη δύναμη της ψυχής μας να αγωνιζόμαστε για να υψωθεί και να διαδοθεί το σωτήριο έργο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Με τη χάρη εκείνου συνεχίζουμε.